Dagboek

j25 juli. We hadden een drukke week. We wilden alles afwerken voordat we zelf ook op vakantie hoopten te gaan. Nog een middagje in de speeltuin om vrijwlligerswerk te doen. Inpakken, vooral proberen om niets te vergeten. En toen was het dan zover. We zijn vertrokken vrijdagavond en we zijn aangekomen in Nunspeet. Nee wij hoeven niet naar het buitenland. Wat genieten we altijd op het park waar we al zovele jaren zijn. Een enorme verrassing wachtte. Want het onkruid wat hiier nautuurlijk ook welig tiert was verwijderd. Met dank aan de kinderen, die dat voor ons hebben gedaan!

dagbpel

We voelen ons ook echt op vakantie. Zitten al heel veel buiten. Pakken de fietsen als we boodschappen nodig hebben. En mochten zelfs naar de kerk in Nunspeet. Het was daar niet anders dan in Zaamslag. Iedereen kreeg een plekje toegewezen die zich tevoren had opgegeven.De banken waren om en om bezet. En een frisse wind voelden we door de kerk gaan.
Gisteren was het 24 juli De dag waarop Geert jarig zou zijn geweest. Wat is het al lang geleden dat hij is overleden. Met de kinderen hebben we hem nog herdacht. En ik weet het zeker: er zullen meer mensen zijn die zich hem nog herinneren. Juist op zijn geboortedag.

dagboek

18 juli. Het waaide behoorlijk, maar we wandelden naar het dorp. Een echte verrassing zagen we daar. Want sinds kort  staat er een levensgroot zoekplaatje. Raad maar eens waar we wonen......Ach, zo moeilijk is het ook weer niet. Maar wel grappig om te zien. En natuurlijk wilde ik er even bij op de foto. Leuk ook voor de toeristen die Zeeuws-Vlaanderen bezoeken. De vakantie is hier nog niet aangebroken. Terwijl het Noorden en het Midden van het land al de scholen hebben gesloten moeten de kinderen hier nog een weekje doorgaan. Wij popelen ook om naar Nunspeet te gaan. Maar we hebben ons voorgenomen om deze week nog thuis te blijven.

dagboek

12 juli. En toen werd ik verrast met een nieuwe uitgave van een boek. Nadat het Achterbuurtje was verschenen kwam de vraag om een boek te schrijven voor de serie historische verhalen voor de jeugd over Calvijn. Met plezier heb ik het mogen doen. En vandaag is het verschenen. Hopend en biddend dat het toch tot zegen mag zijn. Vaak denk we alleen aan Maarten Luther wanneer het 31 oktober is. Maar wie was Calvijn. En wat heeft hij voor onze kerken mogen betekenen? Het boek ligt deze week in de winkel en is te bestellen via www.deramshoorn.nl.

dagboek

11 juli. Ik weet het, het is nooit goed. Het regent te veel of het is te droog. De zon schijnt te fel of het is te bewolkt. Toch is er En Die het alles in Zijn hand houdt en ons geeft wat Hij nodig vindt.
Wij zijn thuis. En doen wat onze hand vindt om te doen. Afhankelijk van het weer maken we een wandeling, Pakken we onze fiets. Zitten we op het balkon. Ontvangen we bezoek binnen of buiten. En denken we na wanneer we weer naar de Veluwe hopen te gaan. De verleiding is groot om maar weer te vertrekken. Maar thuis hebben we nog wel het n en ander wat wacht. Deze week werden we ons ervan bewust dat we in een appartement wonen. Zeker, we wonen op de derde verdieping. Maar wat als je nu op de twaalfde woont.....


dagboek

......je hebt nieuwe vloerbedekking nodig van vier meter breed. Of een aanrechtblad wat niet in de lift kan. Tja, dan zijn er twee mogelijkheden. Je sjouwt het naar boven of.........je laat een hoogwerker komen. 

dagboek

Het was lang geleden, maar we zijn weer naar de kerk geweest. We weten niet hoelang het nog kan. Want de besmettingscijfers lopen hard op. Overal hoor je het weer: Die en die is ook besmet. Iedereen weet hoe het moet, Maar uiteindelijk is er maar En Die het weet.